Followers

Monday, December 31, 2012

Puas.

Just nak update story baru....

hari sabtu yang lepas, awal pagi lagi iaitu sekitar pukul 4.00 pagi, kami bertolak dari Tuaran ke Kudat..perjalanan ke sana mengambil masa 2 jam lebih. Yang pergi ada lima orang semuanya, aku, incik tunang, Lan , mama dan papa. Kami semua tertidur dalam kereta kecuali incik tunang yang sedang memandu. Kasihan si cik abang aku tu, terpaksa menahan mengantuk, . walaubagaimanapun, perjalanan kami selamat tiba ke destinasi dan tanpa membuang masa, incik tunang pula yang berdengkur dalam kereta sementara kami pergi mencari sarapan.

kami membeli tiket feri yang bertolak pada pukul 8.30pagi. Selama 1 jam masa yang di ambil untuk sampai ke Pulau Banggi tersebut. Akhirnya dapat juga aku merasa naik feri dari Bandar Kudat ke Pulau Banggi. Walaupun perjalanan pergi dan balik itu tidak lama tetapi aku tetap puas. Sebelum bertolak, aku ingatkan aku akan mengalami mabuk laut, rupanya tidak. tidak pasal-pasal aku mengantuk gara-gara makan 2 biji pil mabuk laut sebelum feri bertolak..mata tetap menahan dari tertutup sebab nak tengok laut saja. Apapun terima kasih kepada encik tunang dan keluarganya yang memberi peluang kepada aku untuk menyertai perjalanan ke Pulau Banggi...sangat-sangat best!

kami bergerak pulang pada sebelah petang dan sampai di Tuaran pada pukul 7 malam. Memang super penat tapi pengalaman yang sekejap ini tetap memberi aku satu memori dalam hidup aku. Thanks Allah!

inilah feri 2 tingkat yang kami naik. kami duduk sebelah atas. paling best bila duduk kat atas kapal sebelah belakang. Angin memang kuat sangat...nasib baik jaket aku tak terbang.... ^^v

oooo ni kapal nelayan..aku saja-saja ambil gambar ni

ini pula kawasan pelabuhan tempat kapal-kapal nelayan atau feri berlabuh...


Jue: Tidak guna kita hidup lama tetapi tidak pandai menikmati keindahan Alam yang Allah ciptakan.

Wednesday, December 26, 2012

Tetap Sudah

Alhamdulillah...Ada sedikit pengumuman penting di sini. Sape2 yang tukang reader blog aku tentulah dia di antara kalangan orang-orang yang tahu awal. hehehe...Hari Isnin baru2 ini (24.12.12) yang lalu, keluarga pihak lelaki sudah pun menghantar berian/wang hantaran kepada keluarga aku di Keningau. Atas kata sepakat semua orang dan kedua belah pihak, maka tarikh perkahwinan aku jatuh pada:

             22hb Mac 2013 (Nikah dan Malam Berinai)
                    23hb Mac 2013 (Bersanding dan Jamuan makan)

Maka bermulalah pencarian mak2 andam sekalian dan persediaan perkahwinan. (keje dah makin bertambah nampaknya) hehehe...Kad Jemputan dan invitation akan mula diedarkan dan dihebohkan pada bulan February nanti..siapa2 yang nak kad jemputan, sila bagi alamat kat aku ok?Doakan kebahagian kami yer...semoga majlis itu berjalan dengan lancar. Amin Ya Rabbal alamin....

Tuesday, December 18, 2012

Welcome to your new world Sis!

Alhamdulillah, Bersyukur ke hadrat Illahi kerna dengan limpah dan kurnianya, akhirnya  majlis perkahwinan adik aku yang berlangsung pada 15.12.12,sabtu lalu berjalan dengan lancar.Amin Ya Rabb. Walaupun aku letih dan penat dengan tanggungjawab sebagai kakak yang mahu memastikan majlis pernikahan dan perkahwinan adikku dipermudahkan tanpa ada masalah.  Namun  aku gagahkan diri juga untuk teruskan. Sebab aku tahu, penat-penat aku, penat lagi ibu aku yang dari awal lagi bertungkus lumus mengurus majlis tersbut. Serius, memang letih mengadakan majlis kahwin ni. Pergghh!!!

Terima kasih pada incik tunang, adik2,bakal keluarga mertua aku, sepupu2, makcik2, pakcik2, kawan2 dan saudara2 yang datang dari jauh kerna sanggup membantu dan meringankan beban kerja di rumah. Terima kasih pada pengurus (Dinna Tamin) dan crew pelamin & canopy (Global Canopy) , Kak Ida (Ida Makeover), Devis (PA Sistem), Photograper yang comel (Kiko) ,Kumpulan kompang Kampung Bayangan dan seluruh masyarakat kampung bayangan yang bersusah-payah membantu kami semua. 

Orait..seperti yang aku dah janjikan sebelum ini, aku pernah cakap aku akan update entry baru pasal gambar kawin adik aku kan? So, tengoklah…tetapi gambar ni amik dari kamera enpon je so xberapa nak cantik..masih tunggu gambar dari jurukamera yang kami tempah ari tu, tak siap2 lagi...heheh sabar jer lah..

ni le adik ipar aku...muka cam Hazama (penyanyi) tu kan?

adik ngan mak mertua dan kak ipar dia.


taddaa!!! comel kan adik aku ni? muka matured gile!!

alhamdulillah..syukur..hanya sekali lafaz..
sesi potong kek

amboi2 korang berdua ni...

ni le hasil kerja tangan crew global canopy..cantik kan?lalalalla
 JUE: so, jangan lupa janji temu kita dalam entry yang seterusnya. entry tentang episod persiapan perkahwinan aku pula ye? nantikan ia! 

Selamat datang ke dunia baru, adikku..

Wednesday, December 12, 2012

KAH sudah WIN.

Assallamualaikum......

Entry kali ini aku tak nak cakap panjang-panjang...sekadar nak update peristiwa hidup aku jerk..lagipun macam cute jerk aku update blog ari ni sebab ari ni date sangatlah cantik....12.12.12 nice kan?
12.Dcember.2012

Lately ni, aku sibuk dengan kes-kes aku dengan client, persiapan perkahwinan adik aku dan persediaan perkahwinan aku tahun depan, lebih-lebih lagi, hujung2 tahun ni memang banyak perkara nak setel habis.sebab itulah aku tak dapat nak update blog setiap hari. 

Esok pagi aku dan Incik Tunang akan bertolak ke Keningau (Balik Kampung) untuk menolong keluarga aku menyiapkan majlis kahwin adik aku. Keluarga tunang aku akan datang kemudian (hari jumaat) nanti.. Eh? terkezuuuttt??? hehehe...yes, semua orang tanya kenapa adik aku kahwin dulu dari aku? kenapa tak buat sama2 jer? *senyum*

itu maknanya jodoh adik aku awal dari aku kan? rezeki masing2, nape nak kecoh pula?hahaha..btw, jangan risau,InsyaAllah, giliran aku pun tak lama lagi.Hujung bulan ni, aku dan incik tunang nak ambil kursus kahwin kat Wisma Muis nanti. InsyaAllah 29hb & 30hb nanti kami pergilah. Dan bulan Januari depan,aku dah nak tempah kad kahwin.Mudah-Mudahan segalanya berjalan dengan lancar. Yang penting sekarang, setelkan dulu majlis kahwin adik aku ni.

"YA ALLAH, KAU permudahkanlah segala perancangan. Amin Ya Rabbil Alamin."

ok, sempena 12.12.12 yang cantik ini, kepada mereka-mereka yang melansungkan pertunangan dan perkahwinan pada tahun ini, aku ucapkan sejuta tahniah dan semoga kekal hingga ke akhir HAYAT ea? perkahwinan adalah masa yang panjang untuk dua insan yang mahu hidup bersama, oleh itu nikmati bahtera anda dengan berlandaskan iman dan taqwa,InsyaAllah, berkat semuanya.

"Ya Allah, Kau Permudahkanlah Majlis Perkahwinan adik aku. Amin"
dan, kepada mereka yang tidak kekal perkahwinannya, aisehmen....cubalah untuk cari penyelesaian masalah perkahwinan kamu dengan sebaik-baiknya. Jangan menyesal di kemudian hari pula. Kalau tak selesai2 jugak, SILA BERJUMPA dengan SAYA, Peguam Syarie anda yang sedia untuk berkhidmat.---> ((Alahai sempat promote diri sendiri lagi. Kalau ikutkan etika Peguam syarie, tak blh sebenarnya ni.)) *hahahahahaha*


JUE: Aku akan update entry seterusnya selepas adik aku kahwin ok? nanti aku upload gambar2 die. Have A Fun everybody...see u soon!!! daaaaaaa... ^_^v 
Lot of