Followers

Tuesday, April 29, 2014

Throwback Persiapan Kahwin~ Kad Jemputan

uik...ini setahun lepas punya cerita daaaa....

ada member nak kawin  bulan 6 ni....cuti sekolah ea bulan 6? kalau dah kawin time tu op kos lah dah cuti sekolah kan?? kuang..kuang..

die tanya aku kat mana aku tempah kad kawin aku yang cantik tu dulu (ye ke cantik?hehehe...) .. weeeiii kau baru nak tempah kad kawin ke ging???? huhuhuhu~ "hahahaha...aku sibuk beb"..jawabnya selamba...emmm...apa2 jer lah....

so aku juz cakap aku tempah by online..pastu dia tanya aku balik, kenapa online? nape tak tempah kat kedai jer.... senang jer nak jawab... 

1. tak payah susah2 nak letihkan diri pergi ke kedai satu persatu 
semata2 nak survey kad yang tak tau ia memuaskan ati kita ke tak

2. kalau ko sibuk, ko ade masa ke nak berjalan2 lagi? hah ni sesuai lah untuk member aku tu...

3. jimat tenaga 

4. Semua urusan dihujung jari.

jadi2, apa salahnya aku kongsi dengan korang kan..manalah tau..kalau ada member2 luar sana nak tempah kad kawin express  online ker...haaaa so nilah cadangan aku..

cuma PESAN aku:

pastikan owner online itu berdaftar di bawah SSM.....

pastikan ada feedback dari customer yang positif...

pastikan harganya berbaloi dan kita berpuas hati...

dan apa yang penting, owner tu kena sabar dengan permintaan customer..kalau dia dah mengomen sana sini..baik blah jerlaaaa..huhuh

so far...aku sangat berpuas hati dengan owner ni MOLISCARD

tak silap aku nama owner tu HUSNA atau LINDA...aku pun puas hati dengan hasil kerja dorang ni...kalu ade nak tambah ke kurang ke apa ke...insyaAllah dorang boleh setel punya..

oleh kerana majlis perkahwinan aku buat sekali sahaja di rumah penganti lelaki aku tempah 1000 keping untuk dibahagiakn kepada dua family...family aku dan suami...senangkan? 1 design untuk semuaaaaa...

masa aku tempah tu, kebetulan ada promosi dorang buat kat molis ..so, memang rezekilah kan..ehehhe

aku order ;
1000pcs kad jemputan
1000 pcs scallop (untuk doorgift)

aku dapat free ;
30 pcs kalender (size business card)
10pcs budge button 
1pcs bunting


KAD JEMPUTAN



KALENDER (Size Business Card)




scallop ( doorgift)



bUTTON bADGE




Bunting



tadaaa...hehehhee..nilah hasilnyaaa...

so, kalau ada sapa2 yang berminat nak berurusan dengan owner molis kad ni silalah contact dorang;





Monday, April 28, 2014

Siapa nak BROOCH?

Assallamualaikum...

korang nak order brooch tak?

cantik tau....

nak tengok dulu ke......?

ni contoh 7 jenis warna;











pe yg korang leh buat dengan brooch ni?



  • boleh buat aksesori untuk baju anak2
  • boleh buat doorgift untuk majlis kahwin, hari jadi, aqiqah, cukur jambul dan lain-lain.
  • boleh buat perhiasan apa saja (kalau otak kreatif ler)





*kesian..baju Medina jadi mangsa....kih kih..

okay...kalau korang suka..ada banaaanyaaaakkk lagi jenis warna yang lain...





berminat??? silalah PM/SMS/WHATAPPS


Juraidah 
010-2119861

Sunday, April 27, 2014

Rasa Lega...

Salam...

hahahahha... entry macam lebih kepada luahan perasaan je kan...

ouh bukan..jan salah faham...ini berkenaan dengan carrier baru Medina...

1st thing aku nak bagitahu...BUKAN SEMUA BABY SELESA DENGAN CARRIER....(kena hati2 dengan pemilihan carrier..)

okaaayy...aku dah beli carrier

Ergo Baby Carrier Petunia Pickle 

 secara online~ jeng jeng jeng...


 Okaayyy..kalu korang nak beli..aku leh suggest kat page FB ni cute baby momma boutique  ataupun Mama Panda Store..harga korang PM sendiri dengan owner page tu ye...hehehe..

Carrier memang berlambak dijual mana2 hypermall tapi ErgoBaby Carrier susah nak cari kat bandar Kota Kinabalu ni...oleh kerana aku dah jatuh cinta dengan EBC..aku beriya2 dengan suami supaya beli jugak jenama ini..so far, so good...suami pun suka...malah terlbih suka dari aku (garuk kepala)

Medina dah 4 bulan, jadi aku fikir dia belum biasa dengan carrier tu.. (takut tetiba rasa menyesal beli) huhuhu...tapi masa 1st time percubaan..Alhamdulillah...Medina selesa kot? heheh sebab dia tak nangis..boleh ketawa2 lagi..so aku anggap dia selesa la...lalalal~ tapi lama2 tu dia merengek nak keluar...haaa sudah..abislah kalau dia tak nak duduk dalam carrier...rupanya dia rasa rimas..pertama kali ea? (bimbang yang cuma simpan dalam hati)

percubaan yang 2, aku bawa Medina duduk dalam carrier sambil menjemur baju...hahahahha ...mula2 muka dia berkerut..tapi sebab ada angin2 sepoi masa mnjemur baju tu,dia pun tertdir...yess.. berjaya..

percubaan ke 3,  haaaa yg ni aku anggap sangat berjaya...letak je..trus ZZZzzzZZZzzZZZ...bagus anak ummi dan walid ni...ngam2 pula suami yang carry die...so lepas ni senang lah aku  nak shopping2..hahahahaha...LEGAnya bila dah ada carrier neh..siyesss...

waleed say: Disaat kau "menyorok" dalam dakapanku, kau mengingatkan waleed suatu ketika dahulu, ku jua pernah dalam pelukan nenekmu. Damainya , rasa yg telah berjaya kau cipta.

~ pengorbanan seorang ayah~

Wednesday, April 23, 2014

Beli barang Medina lagi~

entri ringkas jerrr..


minggu ni ada beberapa jenis barang penting beli tuk Medina...kali ni yang betol2 barang kepunyaan medina...hahhaha

sebab sebelum ni, asyik meminjam jer keje umi dan walid dia ni ..
kih kih kih..

Alhamdulillah...ada rezeki sikit dapat bulan ni...jadi boleh lah beli kelengkapan untuk medina...


Ergo Baby Carrier 



Almari baju untuk Medina..baju dia dah makin banyakk... 
stroller & carseat jenama MAMALOVE RM9XX tapi dah namanye rezeki medina dapat murah RM6XX..syukurrr


Persediaan Awal: bila medina dah boleh makan 6 bulan nanti

okaaayy tak banyak cerita ari ni...next entry aku akan ceritakan satu persatu keperluan setiap barang yang aku beli ini....kalau nak tanya apa2...sila komen~~

Tuesday, April 22, 2014

happy 4 month medina ~~




Asallamualaikum

hari ni aku amik cuti sakit...

kenapa?

sakit gigi dan gusi...rasa mcm kembali ke zaman bebudak pula sakit gigi...hahaha

kebetulan ari ni medina kena pi klinik utk 4 bulan...tak jarum just tmbang berat utk bulan ni..walaupun tak jarum tpi demi utk pastikan medina dalam kondisi yang sihat dan baik aku kena dtg gak utk nurse check medina...

mula2 medina okaaayy jerk...tpi bila dah lama tunggu dok kena pnggil nama, medina dah mula berbunyik tak selesa..penat dah bagi baring dan minm susu tapi tetap tak selesa..maybe bunyi bising dlm kllnik tu kot..bese ar..klinik desa....

sempat lagi walid dia amik pic


ambooii~~


dah pandai capai benda

angry birdd??

buat muka cumilll lakkk..aishhh~

yeahhh..caye dah berat 6kg..naik sekilo dari bulan lepas...
sesi pesan memesan dari akak nurse...


okaaayyy..tu jer laaa untuk ari ni... 

yang suprise nye...masa tengah tunggu Medina kena panggil, aku terjumpa dengan ex member ofis aku dulu..sekali dengan anaknya..cumil dan putih...dah masuk 6 bulan dah..tapi aku takda benda nak cerita panjang dengan dia ni...

long time no see siti jubaidah...!

hahahah medina vs. izzara...they are looking each other...




okaaayyy...dah nak balik .....

p/s: try berblogging kat handphone baru...huhuhu..memang puas ati ar...so pas ni kat mana2 leh update blog..lalala~


Friday, April 18, 2014

Susu Kambing Terbaik: NINA KAMENG


Assallamualaikum...

salam hari jumaat...

aku nak kongsi ngan korang satu produk manyaakk baiikkk punya la...confirm korang tak menyesal..

Susu Kambing sebenarnya dah lama femes beb...dari sabun mandi, pencuci muka, alat solek sehinggalah makanan dan minuman ..betol x?



okeh..susu kambing memang lebih baik sebenarnya
lagi2 kalau dapat fresh milk terbaik dari ladang...
kalau nak lagi baik..ko gi perah sendiri...hohohohoho~

ade ke orang wat mcm tu?..


sebab setahu akula....selalu nya susu kambing yang asli ni..kena di-nyah kumankan dulu..
kena buang baunya lagi..
haaaa..kalau tak, lalu ke korang nak minum nnti? mesti x kan??


aku sebenarnye nak suggest kepada mereka yang mengamalkan minum susu lembu samada air atau tepung supaya tukar kepada susu kambing ni...bukan ape...banyak tau khasiat susu kambing ni berbanding susu lembu...tapi bukannye aku nak memburukkan susu lembu tau...TIDAK!! kang ada yang jadi provok kat sini...kontroversi lah pulak kan?hehehe


apa beza nya susu kambing dan susu lembu...??

paling penting aku nak korang maklum dan tahu sangat adalah....
SUSU KAMBING ADALAH MINUMAN SUNNAH RASULULLAH
minuman kegemaran Nabi kita..
harus lah terbaik kan..
minum jer dah dapat pahala sunnah tu tau..insyaa Allah..



KHASIAT NYa HAMPIR SANGAT DENGAN SUSU IBU...
saja aku highlightkan ayat kat atas.....
korang pun mesti tahu kan...
susu ibu memang susu terbaik untuk anak..ciptaan Allah sendiri..
tu pasal kita di galakkan tuk beri susu badan pada anak sehingga 2 tahun..



zaman moden sekarang ni...

susu kambing pun dah diformulakan..
maksud nya..
dah boleh tahan lebih lama..
di nyah bau...
di tambah bermacam2 khasiat sama seperti susu formula lembu yang banyak kat pasaran tu..
susu kambing formula pun sekarang dah banyak sangat jual..
jadi...tak ada alasan kalau korang kata tak nak cuba bagi anak korang dengan susu kambing...
(umur setahun lebih)



kata yang ke-dua terbaik selepas susu ibu...

jadi...kenapa tak nak cuba...betol x?



..cuba dulu kenal kan anak dengan susu kambing..

mana tau sesuai kan...
haaa..dapat dah pahala sunnah tu..
selain dapat banyak lagi kebaikan lain..insyaa Allah..


ni salah satu susu kambing yang dah di-formula kan..
perasa coklat..!!! sedaaaaaapppp..serius beb aku tak tipu..
dah ramai orang beli Nina Kameng ni..

korang yang tak suka minum susu kambing sebab bau hamis..Naah..inilah masanya korang kena cuba NInan Kameng ni sebab susu ni tak ada bau...suka tak suka tak??hehehhe


NINA KAMENG
GABUNGAN SUSU KAMBING + COKLAT + MADU
SESUAI DARI SETAHUN KE ATAS HINGGA DEWASA

1 PACK - 1 KG (RM30)
Harga pun murah berbanding susu kambing yang lain..

dan..perkara sangat penting  adalah
ianya 100% buatan melayu bumiputra
dapat pengesahan sijil halal JAKIM


dah banyak produk ini menerima testimonial yang positif...rasanya semua positif laaa..takde yang negatif punyaa..aik..sapa nak tolak kebaikan susu kambing ni?minuman sunnah Nabi kita?

susu kambing ini sesuai diminum untuk SEISI KELUARGA termasuk IBU MENGANDUNG dan PENYUSUAN IBU (boleh jadi sebagai milk booster)...tapi aku nak ingatkan untuk ibu mengandung adalah lebih baik minum selepas 3 bulan kandungan dan untuk anak pula apabila dah berumur setahun ke atas je baru boleh minum k? ada faham?

so, untuk korang yang berada area SABAH...yang mahu mencuba produk yang BEST ini..sila lah jangan segan2 nak contact saya ye..saya adalah salah sorang ejen NINA KAMENG di area SABAH...

Pn.Juraidah
PM/SMS/WhatsApp
010-2119861



Tuesday, April 15, 2014

PiCniC TiMe ~

Assallamualaikum....

awal pagi dah mula berblog... kerja ofis tak start lagi..ambil kesempatan jap nak menaip blog sementara bos belum sampai..

entry kali ini cuma entry bergambar..ringkas jer kan..so, korang tak lah rasa susah2 nak baca panjang2 blog aku ni..kih kih kih..

hari ahad baru ni hasben bawa jenjalan ke pantai Tanjung Lipat. 1st time bawa Medina jalan2 kat tepi pantai. Awal2 my Mom in Law dah pesan, jangan sampai Medina kena angin pantai lelama sesangat..terfikir juga kenapa,so, tnya hasben mungkin sebab Medina baru sembuh dari selsema. Aku pun rasa macam tu jugak. So, aku bawa tuala n kain selimut Medina supaya dia tak kena angin pantai sangat.


Aku siap2 bawa krim herba bayi Tropika yang aku beli dari adik aku ari tu. Sebab krim itulah, Medina tak de masalah nak tidur sebab selsema dan batuk2..syukur...

okay..lets check it out~~ 














time ni kitaorang tak join gi pantai together with adik2 ipar yang dah syok mandi laut...so better amik gambar banyak2 wat kenangan..heheheh

time ni jugak Medina tak banyak karenah..banyak diam, maybe sebab baru sembuh dari selsema tu kali?

Apapun...hujung minggu ni amat bermakna juga sebab dapat bersama hasben dan Medina....

Peace yoooo~~

k bye~~