Followers

Saturday, May 31, 2014

tahniah my kajen!

tahniah buat kajen,basyirah hj Taba dan suami atas pernikahan yang agak sederhana dan ringkas..

jarang aku jumpa majlis kahwin yang betul2 ikut sunnah.tak terlalu tabaruj dan tak terlalu membazir.akad nikah pastu makan2. baju kedua2 pengantin ringkas jer..jubah...yup, no sanding2, no renjis2,no karoke, no silat2,no baling2 duit syiling dan apa2 je yg sepatutnya..but..ko jumpa pengantin,salam2,amik gmbr,bgi hadiah, wish tahniah,jmp keluarga pengantin and then ko makan.siap.

memang respect la kan pakcik aku tu...sesuai dengan kewibawaannya sebagai seorang tabligh yang ilmu agamanya yg luas hanya meraihkan perkahwinan anaknya macam tu je. wei ko fikir tak ramai org dtg?ramaaaaiii... walaupun nikah dan majlis makan cuma buat kat masjid jer..lebih dapat berkat kan? malah Allah suka... 

okayla,aku x nak ckp pnjg...aku share pic sekitar majlis tu jer la ea..














Monday, May 26, 2014

Hadiah Untuk Member2~

Ini Entry KASIH SAYANG

tentang Doa seorang sahabat kepada sahabat...

tentang Penghargaan sebuah persahabatan..

Tak kira lama atau baru sesuatu perhubungan itu...

DOA kami untuk kebahagian dan kegembiraan KALIAN semua

**********************

Hadiah untuk Baby Are Ling & Shasha

semalaman aku tercari2 apa hadiah untuk pasangan bahagia yang bakal menimang cahaya ini...aku kalu bab2 nak bagi hadiah kat orang ni memang ada rasa keterujaan sikit.. dan aku suka bagi dalam bentuk hadiah kekal..berbanding bagi "DUIT"..

so, aku ada idea nak bagi hadiah suprise...jadi kalu suprise semestinya kena cari direct online punya lah kan? cari punya cari, aku decide nak beli jer barangan baby by online(FB)...aku selalu beli barang baby kat sorang penjual ni D'RAYHANAH BABY SHOPPE , korang bolehlah cari dalam FB yer...servis kakak ni memang bagus....gerenti puas hati..aku suka~

gigih lah aku mencari barang dalam page tu....memang amik masa sehari lah jgak..akhirnya aku pilih TILAM BABY BEAR kaler peach...hhahahha sebenarnya memang banyak kaler tilam ni. dan sumanya cantik2..but owner page tu bgtau tilam tinggal dua kaler jer lagi..PINK & PEACH...so aku pilih kaler unisex PEACH...




kalau korang nak tau tilam kartun ni bukan setakat bentuk bear jer tau tapi ada macam2 bentuk  rabbit, frog, duck, dan lain2...pandai2 korang la cari yer...harga pun ada juga yang jual murah...


Hadiah kahwin untuk Kak Sarah & Khairil

 Majlis kahwin kak sarah bulan februari ari tu....tapi aku lewat bagi hadiah ..awal bulan 5 ni baru aku dapat bagi...hadiah untuk dorang aku men tempah ajer..pas tempah terus pos kat alamat kak sarah..dats mean, hadiah tu aku tak dapat tengok depan2 mata aku sendiri..men tengok gambar jer la...uhuk2 sedih~ ;(

aku memang amik masa yang lama nak mencari bentuk hadiah apa nak bagi kat kak sarah ni. lepas tu, aku terpaksa menempuh 3x tempahan pada 3 orang yang berbeza..tapi semuanya sangatlah lambat dan sibuk (alasan yang dorang bagi kat aku)...nak marah pun, tak guna jugak..tapi kalu ye pun nak berniaga, buatlah cara elok2 kan? hehehe...~

 last2, aku dapat dari sorang member pasal page LUVLY SIS ni...dia ckp servis orang ni cepat jugak..sebab dia punya design printed je..berbanding ko nak tunggu design craft tangan kan...ntah berapa lama blh siap...

yup seyesli...memang cepat...aku puas hati...

hadiah bentuk bantal... aku order 2 bijik...size A4 jer tau...satu tuk nama kak sarah dan satu lagi tuk nama husban die.. aku fikir bantal ni boleh buat perhiasan bilik atau atas katil kee kaan??



pic ni mase bincang2 ngn designer tu dia bagi tunjuk kat aku ..
tentang harga..memang berbaloi dan agak murah la....so, kepada sesiapa yang nak bagi hadiah kawin ke tunang ke hari jadi ke hadiah kekasih ke hadiah persahabtan ke...naaahh u ollz carik jerlah kat page LUVLY SIS ni ye..suma dia boleh buat okaaeeeyyy?

okaaayy la...sampai sini jer....

kepada yang terkena suprise..sila check hadiah korang...same ke tak hadiah yang aku cerita kat atas...!


tahniah kepada mereka yang terpilih...cewaaahh macam ada contest jer kan..btw, ini adalah hadiah IKHLAS dari Kami #SUAMISTERI #ummiwaleedmedina

bye~~

Monday, May 19, 2014

OLAF in da houseeee..!!!

(Tengah membayangkan background entry ini ada salji2 turun dan OLAF the snowman...hehhehe)


Siapa dah tengok cerita FROZEN?


ELSA & ANNA


Best kan?


aku nengok kat henpon suami jer...
pertama kali tengok dah jatuh cinta ngan watak Olaf..

so cute
so funny
so friendly
so snowy..

I LIKE WARM HUGS!!!







hehehehe..

amboi ..aku ni jadi mak budak dah weii...tapi ngalahkan perangai bebudak..

oritee...nak bagi tahu hal yang agak2 penting jugak la...ada pengumuman sikiiiit jerr...


OLAF IN DA HOUSE...!!!!

 siapa nak beli patung OLAF?









hahhaha so cute kan?

So, ada tak member2 yang nak beli patung OLAF nie?

kalau nak. sila korang masuk dan PM FB kakak member aku ni..

suzilahwati mt

kakak ni sekarang tengah nak buat pre order patung OLAF...so korang kena cepat order dan terus buat pembayaran kat kakak ni tau...

untuk saiz 30cm harga RM45
untuk saiz 50cm harga RM65

postage RM8 (SS) & RM12 (SM)

siapa cepat bayar..dia diutamakan...order sampai 29 MEi ini jer...CEPAT!!!

Lets Grab IT!!!


Hi everyone. Im Olaf... And I like warm hugs!!
Hey you!... Yes you!!! The frozen aficionado!!! Olaf plush toy is finally here... Yeayyy!!!Let's give him a warm hugs of yours..
 Choose either:
a) Olaf plush toy 30cm heightPrice : RM 45Postage : RM8(sbh/swk) RM12(sem)
b) Olaf plush toy 50cm height which is ideal for your lil ones to hug and be the knight in the snining amour guiding the tiny toots while they are sleeping...Price : RM65Postage : RM 8(sbh/swk) RM12(Sem)
Very limited stock for 1st batch.
Hurry.. Booking and place your order now before he's melting.. 

**Booking with full payment (19 - 29 MEI 2014)
**ETA 3-4 weeks after place order

P/S; Alaaa,,,jangan tanya aku deh order ke belum.....sebab aku dah awal2 order dan bayar....kih kih..niat nak belikan untuk medina tapi waleednya pula yang over suka...lalalalala~ 

Saturday, May 17, 2014

hepi 5 month my princess medina

Assallamualaikum.....
ari ni genap dah medina umur 5bulan.....wahhh x sabar nye nak tggu die 6 bulan...nak kenalkan dia ngan solid food...aku sebenarnya xnak bagi dia makan cerelac..kalu blh nak bagi makan buah2 dan bubur nasi yang dh diblender dan ditapis...lagi semangat nak buat sebab dah belikan medina blender khas tuk prepare maknn dia nnti...nanti aku tunjukkan bila dah guna blnder baby tu k?

ini adalah entry yg kedua aku taip dalam hp...mcm best pula kan...heheheh...ada byk entri2 yg dah basi aku nak share.tpi disebabkan aku malas nak update entri2 tu so hold dulu la...kali ni pun sbb nak update bgtau medina dah 5 bulan..hahaha umi medina ni je yg lebih2 eksen kan?

bulan depan..atuk tuaran medina nak buat majlis cukur jambul tuk medina...aku ni pening dah nak create idea pe benda nak wat doorgift kat org....ada yg blh suggest x?

okay....untuk entry kali ini...terimalah the latest of medina 5month


p/s : lega ati sebab dah beli bullet baby