Followers

Monday, June 30, 2014

Cerita Ramadhan: Tarawih Berjemaah Kat Rumah Sendiri

Assallamualaikum wbt...selamat menyambut Ramadhan El Mubarak...

Alhamdulillah...semalam dapat solat tarawih berjemaah kat rumah jer...terima kasih lah kat encik suami yang beriya2 mahu mengajak seluruh keluarga untuk berjemaah (walaupun tak semua) tapi tetap aku bersyukur kepada adik ipar yang join semalam walaupun anak2 takde sape yang menjaga, terpaksa mereka jaga diri sendiri jer..hehhehe

well, bukan aku tak nak solat tarawih sendiri kat rumah tapi aku nak target pahala tarawih secara berjemaah sebab pahala jemaah  lagi besar dari pahala sendiri. Dah tu, kalu nak pahala jemaah sangat nape tak pergi masjid jer kan? emmm kalu ada yang tanya aku macam tu, memang kena leter dek aku la nampaknya.... 1st, aku ada anak yang berumur 6bulan lebih yang masih memerlukan ibunya setiap masa, sekurang2nya bila aku terawih kat rumah, aku dah ready untuk on call okay? 2nd,  wanita sebenarnya tidak digalakkan untuk bersolat jemaah di surau atau masjid.. orang perempuan lebih afdal solat di rumah dan pahalanya adalah lebih besar..Selain menghindar diri dari fitnah,  wanita yang solat di rumah dapat berehat rehat di dalam melakukan ibadah solat sunat seperti sunat terawih...sangat bersesuaian dengan diri mereka yang sudah keletihan menguruskan rumah dan keluarga
tapi kalu nak berjemaah kat masjid juga tidak ada masalah..

kadang2, pelik juga aku kenapalah ada member2 yang terkejar2 nak solat terawih kat masjid..yelah, kalu ko tak banyak wat keje waktu siang tu tak pelah..ni ko penat balik dari kerja, ambil anak kat sekolah, nak masak untuk berbuka lagi, nak buat itu ini, nak sedia itu ini..last2 masa ko nak terawih kat masjid, mata ko dah layu tak fokus nak solat...kan tak bagus macam tu? sedangkan kita kena faham bahawa solat tarawih itu solat' rehat'..so tak perlu terkejar kejar...Tarawih ni bermaksud rehat.. Solat tapi berehat.. bukannya solat express mahupun Transnasional..  dan tarawih ini dilakukan 2 rakaat.. kemudian 2 rakaat dan seterusnya..Dan juga boleh dibuat secara sendirian di rumah andai tak sempat ke masjid. Alhamdulillah..beruntungnya lahir dalam keadaan Islam sebab Islam itu indah, mudah dan adil...Syukur lah naaakkk...

InsyaAllah, nak teruskan solat tarawih jemaah untuk sebulan ini...harap encik husband istiqomah untuk jadi imam kami...heehehehehe

NotaKakiTangan: Nasib baik Medina time tu mertua boleh tolong jagakan...time nak berdoa, waleed dia suh amik medina kat bilik mertua..tengok2 jer medina syok tengok tv sambil membebel ntah paper, kat sebelah neneknya dah tertidur...kelakar jer aku tengok....bila aku angkat dan dukung medina, terus dia senyum kat aku..alolollolo...sweetnye anak aku neh...Okay, Jom Medina, Waleed panggil nak kiter doa sama2...



Thursday, June 12, 2014

medina dah ada tilam sendiri..


Salam olls....

2 3 ari yang lepas, tilam baru medina dah sampai...(sebenarnya dah tempah 2bulan yg lepas)

aah, sebelum ni medina tidur sama2 ngan aku dan suami...medina kat tengah2...

cian medina, ruang sempit kalu dia 'gundah'..

kadang2 terkejut bila waleed dia berdengkur2..

*susah hati...

pandang baby cot medina yang dihadiahkan oleh mertua ku sebelum bersalin, penuh dengan barang2 kitaorng jer..hahahah.. 

#tekadnakcariktilambaru


oleh kerana baby cot medina adalah besi maka kena cari tilam yang sesuai...

dalam otak dah set nak cari 'tilam1pakej'

cari kat kedai.... bumper je dah beratus2..mak aiiii...

beli bantal, sekejap jer nak 'nipis'..

orang  sabah cakap beli bantal 'kapuk'..bagus *thumbsup

give up ngn kedai...cari by online (dah memang tu jgk style aku kan)

cari punya cari ...macam2 page yang jual tilam aku jumpa..

(paling glamer--pernah masuk majalah beb)





Set Tilam Kekabu Dar's Baby


dan banyaklagi....

akhirnya aku tempah kat sorang kakak ni


benda2 yang aku nak order 1 set tau..sebab aku lebih suka beli barang 1 set tapi murah..

Tilam size baby cot

Bantal 2

Bolster 2

Nb pillow (freegift)

Selimut

Bumper cot

Quilt cover

Diaper stacker


dah confirm..aku bayar terus *tutup mata jer...

so, owner cakap tggu beberapa minggu...okaayy.aku tunggu..

mggu lepas aku terima msg...tilam dah siap sis...(teruja aku okaaaaayy))


ni le hasilnya..



diaper stacker


quilt



canttikkkkk..aku suka sangat dan puas hati...

korang pikir aku sorang jer sukeee???

medina suka wei...

tidur sedapppp..lenaa...

bangun sok pagi kul 8am..besa kul 6.30am..ameeekkk kauu..



matching ngan cadar tilam waleed n ummi die kan??


macam2 gaya dan style dah dia buat....nak tunjuk excited kerr?
diaper ni tuk simpan pampers ye...

bukan aku tak nak cari tilam biasa kat mana2 furniture, tapi taulah perangai aku ni..nak yang terbaik ! 
so, medina dah ada tilam baru...
cakap terima kasih kat ummi....uii medina..dgr x?kui kui..

okayy choww~

Thursday, June 5, 2014

JUAL: NINA KAMENG BAKAL TETAP HARGA BARU SABAH SARAWAK

Assallamualaikum to my readers and customers

Ada berita baru yang kami terima dari HQ Nina Kameng.

Nina Kameng akan ada label baru untuk harga tetap bagi Sabah Sarawak. sebelum ni kami menawarkan harga RM30 bagi harga pengenalan kepada Sabah dan Sarawak. So, sebelum kami buat restok dengan harga yang baru, korang masih boleh beli dengan harga RM30 untuk penghabisan stok di tempat kami sekarang. cepat2....jangan lepaskan peluang ini, ok?


NINA KAMENG merupakan produk susu kambing hasil gabungan hebat susu kambing asli bersama madu dan coklat.


SUSU KAMBING + MADU + COKLAT MALT



keistimewaan NINA KAMENG :



-Pek sekilogram (susu tepung) tanpa gula
-sesuai diminum oleh seisi keluarga
-Boleh diminum panas, suam ,sejuk atau ais
-mudah disediakan > Hanya bancuh dengan air
-tak perlu gula/ susu pekat
-Rasa coklat yang enak dan manis dengan madu
-Tiada bau hamis
-rasa sedap yg diakui ramai pelanggan
-boleh digunakan sebagai bahan masakan untuk membuat kuih,biskut,kek dan lain-lain.
-harga yg berpatutan dalam pek ekonomi



Cara bancuh: 
2 sudu besar untuk 1 mug (40g)
botol susu : 3 scoop untuk sebotol penuh 



Berminat? sila PM di link page kami HANARAUDHAH SHOPPEHOUSE or wahtapps me 0102119861, laju2....!

NINA KAMENG: Susu Kambing perisa COKLATMADU

Tuesday, June 3, 2014

IKLAN JUAL : Jubah to Let Go

MATERIAL : Full Chiffon

nak jual sebab tak pakai..
beli tahun 2013..  guna sekali jer..
tak kotor..masih cantik elok sempurna

harge beli rm 75 ari tu..
harga nak jual Rm 55 Termasuk postage


berminat wassap/sms 0168198227
laju2 !! sapa cepat die dapat..