Followers

Friday, October 17, 2014

planning besday medina

ALHAMDULLILAH..anak ummi dan waleed dah masuk 10bulan..makin aktif dan bijak...kuat makan tapi berat tetap maintain 8kg...huhuhu..

Lagi 2bulan, medina dah nak masuk setahun...waaahh terujanya aku nengok dia membesar depan mata...macam sekejap je kan? semalam rasa macam baru je beranak..mengharungi waktu berpantang...susukan medina...mandikan dia...masih terbau2 lagi bau wangi baby ....tapi skrng medina dah makin masam...kuat sangat bermain, tang nak berdiri tu lah yg kelakar..asyik jatuh..kecian...medina kena usaha lebih tau...bukan boleh terus berjalan tau,medina kena belajar step by step...amboi,aku bercakap ni macam dia dengar dan faham je kan...takpela...nnti bila medina dah besar,bolehlah baca blog ummi ni..untuk tatapan di masa akan dtg...mana lah tau umur ummi xpanjang,blog ni je kenangan ummi...uhuk uhuk...ok dah2 ..

Sebenarnya, aku tengah plan nak buat majlis besday medina bulan 12 ni...ewah2..awal ko merancang ye minah...lama lagi tu 2bulan...hehhe..

Memang le...aku memang mcm ni,suka plan awal2...sekurang2 bila plan awal2 ni xkelam kabut...and then aku ni suka survey awal2..mcm2 dah dalam otak ni...tema majlis ape?cake ape?gift ape?makanan ape?sapa yg nak dijemput?semua tu kena bajet awal2...

Waleed die syorkan buat majlis doa kesyukuran je...aku xde hal...lagi aku suka,lagi berakah kan? Tapi kalu nak buat tu,adelah ala2 mini candy buffet besday skit..hahhaa...tang tu memang aku pnya idea la...ni yang nak plan skrg..

Atas request orng,aku akan buat mini candy buffet skit...ala xperlu nak order pakej2 candy buffet tu,buat sendiri lagi jimat dan puas hati kan?

Ada jgak aku gugel2 sikit design mini candY buffet ni kat tenet..yang betol2 simple n mini laa...






Dalam majlis tu aku kena bajet dan plan beberapa perkara :

#makanan
#gift
#hiasan
#mini candy buffet
#Kadjemputan? Yg ni rasanye xperlu,sbb aku nak wat simple je..jemput pakai fb or wassap pun ok..

APa lagi ea? Oooo tema majlis...emmm banyak pula mak budak ni plan..mcm die plak nak besday kan?hhahaha...ambooii teruja la katakan...my 1st doter tuuu..

Okaylah..nnti aku share benda2 yang aku nak buat tu ye... chow