Followers

Wednesday, August 29, 2012

Doa Untuk Aku


Drama Doa Untuk Aku (DUA) sudah mula ditayangkan di TV AL-HIJRAH bermula 28.8.2012 iaitu pada pukul 8.30 mlm (selasa hingga khamis). Drama yang diadaptasikan dari sebuah novel yang ditulis oleh Tuan Bahrudin Bekri ini akhirnya siap untuk ditayangkan. Pada mereka yang pernah membaca novel tersebut pasti ternanti2kan drama tersebut.

Walaubagaimanapun, drama tersebut banyak yang diubah suai, di tokok tambah jalan ceritanya, berbeza dengan jalan cerita yang ada pada novel asalnya. Cuma skop cerita yang utama iaitu jalan mencari doa itu tidak berubah. Komen yang diberikan oleh Tuan BB ;

Saya dimaklumkan sekiranya mengikut 100 peratus novel, kosnya menjadi sangat tinggi. :) Tidak mengapa memang begitu resamnya. Yang utama mesej berkenaan doa tidak berubah. apapun sangat terharu kerana masih ada yang ingat jalan cerita dalam novel. terima kasih banyak. itu sudah cukup menggembirakan. :)

Apapun jalan ceritanya, aku tidak kisah disebabkan aku masih suka denngan ceritanya yang berprinsipkan islamik dan unsur-unsur keagamaan itu masih ada. Tahniah buat Tuan Bahrudin Bekri atas kejayaan novelnya yang dijadikan drama tersebut. Begitulah balasan Tuhan andai kita menulis dengan ikhlas dan menaruh niat yang betul iaitu memberi pengajaran pada anak-anak muda masa kini tentang bagaimana mahu menghargai hidup dan diredhai oleh Allah s.w.t ...AMin Ya Rabbal Alamin...Syukran 'ala nikmatuhu Ya Allah..

No comments:

Post a Comment