Followers

Monday, August 3, 2015

GayaRaya2015: Jubah Abaya Ummi











Ramai lak kawan2 puji baju raya sedondon kitaorang lawa...ada yang tanya beli  dan tempah kat maner....simple je aku cakap, online jerrr....hehhehehe...

tema kaler raya tahun ni..purple...kih2... sebelum tu aku nak minta maaf kat suami sebab ari tu aku yang minta die suggest warna tema kitaorang ..die pilih kaler silver satin.. kaler tu kalu nak diikutkan memang lawa kalu ade..kena pula design jubah dan baju melayu moden kan...ehehhe. hampir 3bulan sebelum raya aku dah beriya2 mencari kaler tu tau...kat FB la, INSTA la, kedai la...tapi entah kenapa..last2 minit aku suggest purple je dan suami pun okaaay je...cume die ckp jangan kaler pink lagi dah la..hahahha..





tempahan kali ni, kawan aku yang suggest suh tempah kat satu page FB ni..sebenarnya aku ni teragak2 sikit nak buat tempahan secara online. biasa beli yang ready made je. tapi ari tu intai2 page tu, ada nampak macam trusted seller...banyak dapat tempahan dan follower pun ramai gilerrr ar...jubah dan baju melayu pun namapak cantik2... dah intai2 tu terpandang la iklan jubah raya sedondon...ngam2 lak aku nak cari tu kalu boleh biarlah dapat tempah sekali dengan anak. dan Alhamdulillah..apa yang aku nak tu akhirnya jumpa jgk...

so tanya punya tanya kat admin page tu, aku dan suami setuju nak tempah dengan diorang...ada leceh sikit sebab diorang jahit ikut saiz customer so dengan gigihnya aku mencarila tali ukur baju tu nak ukur saiz badan aku anak beranak. 

aku tempah ari tu bulan Mei lagi..sebelum posa,,,,amboi,,,awalnyeeee? hahhahaha...taklah dah memang time2 yang sesuai dah korang nak menempah baju sebab tukang jahit ni ade limit nak terima tempahan tau...serik dah last2 minit ni...

admin dah bagi jaminan, baju akan dipost dalam seminggu sebelum raya..2mggu sebelum tu aku dah beiya follow up dengan admin sebab takut tak sempat...tapi alhamdulillah, dalam penantian..baju tu aku dapat 2ari sebelum raya...hahhaa tak mengigil ko menunggu time2 puncak nak raya masa tu? hahahahah...papun, tahniah dan terima kasih banyak kat page tu yang sabar melayan karenah customer..aku tau bukan aku sorang jer yang perlu die layan tapi ade beratus2 customer. yee kot...

okay, sape2 yang berkenan sangat dengan design jubah sedondon yang aku pakai tu...ni haaa..korang leh cari page kat FB korang... JUBAH ABAYA UMMI ...... atau wassap admin kat no. ni 0145488810 ....


nah...medina bagi hadiah gamabr selpie





No comments:

Post a Comment