Followers

Friday, April 18, 2014

Susu Kambing Terbaik: NINA KAMENG


Assallamualaikum...

salam hari jumaat...

aku nak kongsi ngan korang satu produk manyaakk baiikkk punya la...confirm korang tak menyesal..

Susu Kambing sebenarnya dah lama femes beb...dari sabun mandi, pencuci muka, alat solek sehinggalah makanan dan minuman ..betol x?



okeh..susu kambing memang lebih baik sebenarnya
lagi2 kalau dapat fresh milk terbaik dari ladang...
kalau nak lagi baik..ko gi perah sendiri...hohohohoho~

ade ke orang wat mcm tu?..


sebab setahu akula....selalu nya susu kambing yang asli ni..kena di-nyah kumankan dulu..
kena buang baunya lagi..
haaaa..kalau tak, lalu ke korang nak minum nnti? mesti x kan??


aku sebenarnye nak suggest kepada mereka yang mengamalkan minum susu lembu samada air atau tepung supaya tukar kepada susu kambing ni...bukan ape...banyak tau khasiat susu kambing ni berbanding susu lembu...tapi bukannye aku nak memburukkan susu lembu tau...TIDAK!! kang ada yang jadi provok kat sini...kontroversi lah pulak kan?hehehe


apa beza nya susu kambing dan susu lembu...??

paling penting aku nak korang maklum dan tahu sangat adalah....
SUSU KAMBING ADALAH MINUMAN SUNNAH RASULULLAH
minuman kegemaran Nabi kita..
harus lah terbaik kan..
minum jer dah dapat pahala sunnah tu tau..insyaa Allah..



KHASIAT NYa HAMPIR SANGAT DENGAN SUSU IBU...
saja aku highlightkan ayat kat atas.....
korang pun mesti tahu kan...
susu ibu memang susu terbaik untuk anak..ciptaan Allah sendiri..
tu pasal kita di galakkan tuk beri susu badan pada anak sehingga 2 tahun..



zaman moden sekarang ni...

susu kambing pun dah diformulakan..
maksud nya..
dah boleh tahan lebih lama..
di nyah bau...
di tambah bermacam2 khasiat sama seperti susu formula lembu yang banyak kat pasaran tu..
susu kambing formula pun sekarang dah banyak sangat jual..
jadi...tak ada alasan kalau korang kata tak nak cuba bagi anak korang dengan susu kambing...
(umur setahun lebih)



kata yang ke-dua terbaik selepas susu ibu...

jadi...kenapa tak nak cuba...betol x?



..cuba dulu kenal kan anak dengan susu kambing..

mana tau sesuai kan...
haaa..dapat dah pahala sunnah tu..
selain dapat banyak lagi kebaikan lain..insyaa Allah..


ni salah satu susu kambing yang dah di-formula kan..
perasa coklat..!!! sedaaaaaapppp..serius beb aku tak tipu..
dah ramai orang beli Nina Kameng ni..

korang yang tak suka minum susu kambing sebab bau hamis..Naah..inilah masanya korang kena cuba NInan Kameng ni sebab susu ni tak ada bau...suka tak suka tak??hehehhe


NINA KAMENG
GABUNGAN SUSU KAMBING + COKLAT + MADU
SESUAI DARI SETAHUN KE ATAS HINGGA DEWASA

1 PACK - 1 KG (RM30)
Harga pun murah berbanding susu kambing yang lain..

dan..perkara sangat penting  adalah
ianya 100% buatan melayu bumiputra
dapat pengesahan sijil halal JAKIM


dah banyak produk ini menerima testimonial yang positif...rasanya semua positif laaa..takde yang negatif punyaa..aik..sapa nak tolak kebaikan susu kambing ni?minuman sunnah Nabi kita?

susu kambing ini sesuai diminum untuk SEISI KELUARGA termasuk IBU MENGANDUNG dan PENYUSUAN IBU (boleh jadi sebagai milk booster)...tapi aku nak ingatkan untuk ibu mengandung adalah lebih baik minum selepas 3 bulan kandungan dan untuk anak pula apabila dah berumur setahun ke atas je baru boleh minum k? ada faham?

so, untuk korang yang berada area SABAH...yang mahu mencuba produk yang BEST ini..sila lah jangan segan2 nak contact saya ye..saya adalah salah sorang ejen NINA KAMENG di area SABAH...

Pn.Juraidah
PM/SMS/WhatsApp
010-2119861



No comments:

Post a Comment