Followers

Wednesday, April 9, 2014

GeNg TuHaU LaDa PuTiH (GTLP)


Dengan nama Allah….aku mulakan cerita…

Salam sejahtera ke atas hamba Allah sekalian..Semoga Allah merahmati kalian…

Rasa lapar ?hehehehe …aku rasa nak makan jer kalu ingat my fevret Tuhau Lada Putih hasil tangan my mom kat kampong…perrgghhhh jilat jari beb..teringat pula si husband yang seleranya menjadi-jadi kalu makan sumbal tuhau…baru2 ni pula aku sudah pos sambal dan serunding tuhau kat my sista nun jauh di seberang laut china selatan. Tengok2 kat wassup semalam yang rupanya tuhau tu dah sampai kat adik. Syukur….melepas juga keinginnanya nak makan sambal tuhau.nyumm nyumm..

Ouh beb..bukan pasal makanan yang aku nak share kat sini..silap..silap..silap..cer korang tengok betol2 tajuk entry aku.. GENG tuhau Lada Putih

Haaaahhh… ayat GENG tu ar aku nak bagitau kat korang..ada apa dengan GENG tu??? Meh aku nak cerita sikit…

Sebenarnya Geng Tuhau Lada Putih (GTLP) adalah dunia yang baru je wujud…wujud kat mna? Kat whatsApp laa…hahahah suspen jer..Gejala WhatsApp kat mana2 henpon canggih dah semakin femes macam FB, betol kan Mark?hehehehe..jangan2 hang pon pakai whatsapp tak? Kih kih kih..  yang kasi wujud ini group adalah Si NeesaMu’min a.k.a jemah a.k.a Nur Anisah Mu’min …makasihlah yerr..

Orang2 yang hidup dalam GTLP ini adalah generasi pertama yang pernah tinggal dalam zaman sekolah kemenengahan di satu daerah kecil dulu iaitu SMU Tambunan. Dorang ini terdiri daripada student pempuan sahaja…no boy or man…dan kebanyakannya sdh kahwin, beranak pinak dan masih ada yang single mingle. Dalam group ni macam2 info yang boleh share,,tanpa rasa malu, segan dan takut. Group ni juga boleh jadi Kaunter pertanyaan, Pusat Kaunseling, Syarikat Perniagaan, Pengiklanan dan Maharaja Lawak Mega kot?? 
Sebab kat dalam ni dorang akan bertukar apa2 jenis Manusia yang dorang nak…memang sporting haaaabiissss la beb….aku pun tak faham macam mana mereka ini dah jadi begitu advance dari dulu…mungkin sebab pengalaman hidup dah bertahun2? yelah dulu kan bebudak mentah yang masih hingusan dan selalu boleh ditunjang2 lagi….adeeehhh… siapakah dorang2 ni???

So now I mention their name as the following (kalu ikut senarai dalam my whatApp la) :-

1.       AdilahSaif
2.       AinSayang
3.       AisyahJahir
4.       EjaKhadijah
5.       Fatin
6.       FazelahSalimin
7.       Fitri
8.       GianahUgau
9.       HalinaAmir
10.   Hasbe
11.   HitomiJasmin
12.   MarlinaMarl
13.   NeesaMu’min (ADMIN)
14.   NoiSuzilah
15.   PijaPerlin
16.   R.Nani
17.   RezGilan
18.   Rozza
19.   UsrahKhairani
20.   WaZurairah
21.   AnneSiLeha
22.   MyKazenAinul

23.   Me (eh…yang ni aku ler..laaaa rupanya geng aku kan?) hahahahahah..

…………….Dan lain2 yang belum mewujudkan diri dalam diss group…

Yezzaaa…doranglah kawan2 satu skolah masa menengah dulu…tapi memang betol la..zaman sekolah juga yang tak boleh lepas dari ingatan..sentiasa teringat2..so, bila dah berkumpul macam ni..memang teringat2 lupa dunia sendiri la nampaknya. Sooo cambest ar geng2 ni…boleh hilang stress…kadang2 buat aku tak fokus nak buat kerja…dan apa yang paling penting ..haaaaaaaa satu ikatan kasih sayang persahabtan dan persaudaraan itu dah semakin erat, ketat, melekat dan berpanjangaaannn..InsyaAllah….aissshhhhh….dah jadi mak budak dah geng2 ni…sekejap jer masa tu makan usia kita kan?MasyaAllah….

Okay…rasanya tak perlulah aku nak describe sorang2 member in group GTLP tu kan…penat wei nak ek’rob dorang ni…masing2 ada perangai nakal dan kesengalannya.. aduh sebut psl ek’rob ni teringat-ingat lagi arwah Ustaz Daarbi dulu..sebelum balik sekolah, sorang2 kena suruh berdiri bagi satu ayat nahu/sharaf…jalasa jalasaa jalisuuu…..samapi air liur tersembur2..arggghhh rindunya zaman sekolah….!!! Terima kasih atas kenangan itu geng!!





No comments:

Post a Comment